YWAKO vzw
AANBOD SEIZOEN 2012 / 2013

Dissidencelli                                             

Pierre Michaud & Sébastien Walnier

Twee cello’s, één strijkstok, één stem

 

Dissidencelli 72dpi 5cmPierre Michaud  beslaat en bestreelt de snaren van zijn cello terwijl hij mooie, aandoenlijke en gekke eigengemaakte liedjes zingt, in het engels.

Zijn muzikale kompaan, Sébastien Walnier, voegt er met zijn strijkstok warme tonen aan toe. Soms wordt er gewisseld, speelt Walnier pizzicato en strijkt Michaud.

 

Een programma vol muzikale hoogstandjes – voor fijnproevers. Iets tussen Beatles en Bach. Denk aan Yo-Yo Ma & Bobby McFerrin.

 

Pierre Michaud komt oorspronkelijk uit Canada. Hij studeerde cello aan de conservatoria van Quebec, Casablanca, Rabat en Freiburg en belandde uiteindelijk in België. Hij werkte meermaals samen met de betreurde Belgische jazzvioolvirtuoos Jean-Pierre Catoul. Op de Vlaamse scène werkte hij meermaals samen met de actrice Hilde Uitterlinden. Sinds 2001 vormt hij, samen met de jonge Belgische cellist Sébastien Walnier, het duo “Dissidencelli”. Het duo gaf reeds concerten in Belgie, Frankrijk en Duitsland en trad op in verschillende televisieprogramma’s. 

 

TERUG NAR HOME/STARTPAGINA