YWAKO vzw
AANBOD SEIZOEN 2012 / 2013

 

YVONNE WALTER

LIBRA (jazzensemble)

 

YVONNE WALTER 75dpi.jpgIn het programma LIBRA worden Yvonne’s eigen songs afwisselend gebracht met melodiën van andere componisten waarvoor zij in de afgelopen tien jaar teksten schreef.

Een gevarieerd en emotioneel geladen programma waarin enkele jazzstandads niet zullen ontbreken met het oog op een referentiekader voor de luisteraar. Gezongen in het Engels en in het Nederlands gepresenteerd.

 

Haar compositie  “Song for Libra” betekende een doorbraak voor Yvonne Walter in de Vlaamse theaterwereld.

”Libra” werd door actrice Antje De Boeck gezongen in de televisieserie “Stille Waters”. Antje’s uitvoering werd door Universal records op de gelijknamige CD geplaatst.

De muzikale theatertoer “Gezien, gezegd & gezongen”, met jazzzangeres Yvonne Walter en de, voor de gelegenheid, zingende actrices Antje De Boeck en Els Dottermans, vloeide hieruit voort.

Yvonne (zelf een weegschaal) schreef ”A Song For Libra” terwijl zij nog op haar woonark in de buurt van Amsterdam woonde. Daar zorgden licht, lucht, water en haar nieuw lief uit Antwerpen (ook een balans) voor de nodige inspiratie. Uit die periode van het wonen op het water stammen ook eerdere composities die gebundeld werden op de CD Thrills in 1997 (Mons records).

LENGTE 75 minuten of 2x45’

DOELGROEP Concertbezoekers van15 tot 85 jaar / zittend / staand

 

YVONNE WALTER - zang

BRAM DE LOOZE - piano

HENDRIK VANATTENHOVEN – contrabas

ERIC INEKE - drums

RONY VERBIEST – mondharmonica *

 

*optie

 

SPEELPERIODE Doorlopend.

Avondvullend programma / Matinee mogelijk.

 

Andere programma’s via onderstaande links

LAAT MIJ Nederlandstalig   

 

TERUG NAAR HOME/STARTPAGINA